Conductorul de curent electric are rolul de a prelua impulsul de la generator si de a-l transmite de-a lungul retelei gardului electric.

Calitatea conductorului este determinata de mai multe elemente, printre care se numara:

  1. Rezistenta
  • Rezistenta mica la trecerea curentului electric (Ohm/m) permite o lungime mai mare a sistemul de gard electric (utilizarea a mai multi metri de conductor). Fire cu rezistenta de peste 6 Ohm/m nu se preteaza la lungimi ale gardurilor mai mari de cateva sute de metri deoarece la capatul firului impulsul nu mai are efect.
  1. Tipul de conductor:
  • POLIFIR  
  • POLIBANDA
  • SFOARA
  • SARMA

Calitatea polifirului/polibenzii este determinata de diametrul si numarul firelor de otel, continutul de fire de Cupru, numarul de fire PE si modul de impletire (determina densitatea si iminent rezistenta la rupere). Polifirul/polibanda se recomanda a fi utilizate numai pentru gardurile sezoniere. In cazurile in care aveti de ingradit mai multi kilometri de gard, va recomandam sa utilizati sarma galvanizata, aceasta avand rezistenta minima la trecerea curentului.

Pentru gardurile permanente (si garduri lungi),precum si pentru aplicatii speciale (gradini zoologice, animale salbatice, etc ) se recomanda utilizarea firului de tip sarma, galavanizat, cu grosimi de 1,5 .. 2,5 mm. 

Conductori