Impamantare este una dintre cele mai importante componente ale oricarui gard electric. Daca un gard electric nu este legat corespunzator la pamant, va fi cu mult mai putin eficient.
Pentru a da un soc electric animalelor, electronii trebuie se inchida un circuit. Electronii circula de la generatorul de impulsuri, de-a lungul firelor, prin corpul animalului, prin sol, pana la sistemul de impamantare, si apoi inapoi la generator. Functionarea optima sistemul de impamantare se testeaza conform desenului si informatiilor de mai jos:
 
 
 
1.   Se masoara tensiunea la impamantare cu ajutorul unui voltmetruAceasta nu trebuie sa aiba o valoare mai mare de 300 V. Referinta la voltmetru este pamantul.
2.   Masurati  cu un voltmetru, la cel putin 100 de metri de impamantare, daca valoarea este mai mare de 3.000 V.
3.   Asigurati-va ca la punctul de masurare este un scurtcircuit (de exemplu sprijinind o bara de impamantare/metal de firele active).
4.   Masurati acum, din nou, tensiunea la impamantare, in noile conditii. Daca valoarea este mai mare de 300 V, inseamna ca nu aveti o impamantare buna si trebuie sa adaugati bare de impamantare pentru a optimiza functionarea gardului elecetric.
5.   Dupa ce adaugati inca 1 sau mai multe bare de impamantare, verificati din  nou tensiunea, a.i. sa va incadrati in valoarea necesara unei bune functionari.
 

 

Impamantare